Wat is Tether? Het is uniek omdat het de eerste cryptovaluta is die werd ondersteund door echte activa, die in reserve worden gehouden. In deze blogpost bespreken we kortwat je moet weten over de Tether, inclusief hoe je het kunt kopen en verkopen, zijn geschiedenis, en zijn potentiële toekomst!

Het begin

Tether werd in 2014 opgericht door Brock Pierce en Reeve Collins. Het idee achter Tether was om een digitale munt die gekoppeld was aan de Amerikaanse dollar en gebruikt kon worden als een stabiele opslagplaats van waarde. Het bedrijf won snel aan tractie, en tegen 2016 werd Tether dagelijks door duizenden mensen gebruikt.

In het kort: Wat is Tether en hoe werkt het?

Tether is een digitale munt die gekoppeld is aan de Amerikaanse dollar. In tegenstelling tot andere cryptocurrencies wordt Tether ondersteund door reële activa, wat helpt om de waarde te stabiliseren. Elk Tether token wordt gedekt door één dollar, en het bedrijf houdt reserves van geld en activa aan om te verzekeren dat tokens voor geld kunnen worden ingewisseld.

Tether is ontworpen om te werken met zowel cryptocurrency beurzen als traditionele fiat valuta beurzen, zodat gebruikers naadloos kunnen wisselen tussen fiat en digitale valuta. Omdat Tether aan de Amerikaanse dollar gebonden is, wordt het vaak gebruikt als een stabiele waardeopslag of een manier om geld over te maken tussen beurzen. Daardoor is Tether een van de populairste cryptocurrencies ter wereld geworden, met een marktkapitalisatie van meer dan 31 miljard euro.

Hoe koop je ze dan?

De beste manier om Tether te kopen is via een cryptocurrency beurs. Binance, Kraken, en Bitfinex bieden allemaal Tether handelsparen aan, zodat je het kunt kopen met Bitcoin, Ethereum, of elke andere grote cryptocurrency. Je kunt ook een ruilbeurs voor fiat valuta zoals Coinbase gebruiken om Tether met Amerikaanse dollars te kopen.

En verkopen?

Om Tether te verkopen, zul je iemand moeten vinden die het van je wil kopen. De beste manier om dit te doen is door een ruil te plaatsen op een cryptocurrency beurs of door een peer-to-peer marktplaats zoals LocalBitcoins te gebruiken. Wees er zeker van stel een prijs vast die zowel voor jou als voor de koper eerlijk is, en zorg dat je genoeg Tether hebt om de verkoop te dekken.

Hoe gebruik je een (Tether) portemonnee

Een Tether portemonnee is een digitale portemonnee waarmee je digitale valuta kunt bewaren, versturen en ontvangen. De portemonnee is verbonden met het internet en gebruikt het Omni Layer protocol om met andere portemonnees transacties te doen. Om een Tether portemonnee op te zetten, moet je een account aanmaken op de Tether website. Als je een account hebt aangemaakt, kun je een portemonnee adres genereren. Dit adres kan gebruikt worden om tethers te ontvangen en te versturen. Om tethers te versturen moet je het adres van de ontvanger invoeren en de hoeveelheid tethers die je wilt versturen. Zodra je de transactie bevestigd hebt, worden de tethers van je portemonnee naar de portemonnee van de ontvanger gestuurd. Je kunt je Tether portemonnee ook gebruiken om andere cryptocurrencies, zoals Bitcoin en Ethereum, op te slaan.

De toekomst

Tether is uitgegroeid tot een van de populairste cryptocurrencies ter wereld, en verwacht wordt dat zijn populariteit in de toekomst alleen maar zal toenemen. Het bedrijf heeft een sterk team van ontwikkelaars en adviseurs, en het breidt zijn aanbod voortdurend uit om het gebruikers gemakkelijker te maken om tether gebruiken.

Een redelijk nieuw project, Tether Gold genaamd, geeft de gebruikers de mogelijkheid goud in hun portemonnee op te kunnen slaan en betalingen in goud over het internet te doen zonder banken en tussenpartijen. Dit zou van Tether een van de meest veelzijdige cryptocurrencies ter wereld kunnen maken en de waarde ervan nog verder verhogen.

Tot slot

De laatste gedachten over tether lijken gemengd te zijn. Sommigen menen dat het bedrog is, terwijl anderen geloven dat het een sleutelrol zou kunnen spelen bij het stabiliseren van de wispelturige cryptocurrency markt. Alleen de tijd zal leren wat de toekomst voor dit controversiële activum in petto heeft.

Bedankt voor het lezen!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen